Oefentherapie Cesar-Mensendieck

Behandelen en voorkomen van klachten

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een ongunstige houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door oefentherapie- Cesar -Mensendieck leert u zelf uw klachten te verhelpen en te voorkomen.

Het verlicht de pijn 

De eerste twee stappen in de behandeling oefentherapie zijn een intakegesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar uw klachten vandaan komen. Wat zijn uw dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt pijn? Samen kijkt u via de spiegel naar uw houding en bewegingen. De oefentherapeut geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en uw klachten.

De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en uw manier van bewegen en leert u hierin verbeteringen aan te brengen. Daarnaast krijgt u oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk)situatie.

Oefenzaal
Kamer Rintje
Oefenzaal 4

Het voorkomt terugkerende klachten

De kracht van oefentherapie is dat u herhalingen van klachten leert voorkomen. Samen met de oefentherapeut heeft uw houding- en bewegingsgewoonten vastgesteld. Oefeningen, die u ook thuis doet, zorgen ervoor dat uw houding verbetert.

Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houding en bewegingen juist zijn. U vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware uw eigen therapeut. Kortom: u past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Kies bewust voor oefentherapie Cesar- Mensendieck!

Pijn als gevolg van overbelasting of verkeerde gewoonten is vervelend. Daarom is het belangrijk de basis van het probleem aan te pakken.

Oefentherapeuten kijken verder dan de klacht en doen meer dan symptoom bestrijding. Zij gaan naar de bron, pakken samen met u de oorzaak aan. Vindt u dat zelf ook zinvol, dan bent u aan het goede adres bij de oefentherapeut.

Oefentherapie Cesar-Mensendieck