Oefentherapie Cesar-Mensendieck

Behandelen en voorkomen van klachten

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een ongunstige houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door oefentherapie- Cesar -Mensendieck leer je zelf jouw klachten te verhelpen en te voorkomen.

Het verlicht de pijn 

De eerste twee stappen in de behandeling oefentherapie zijn een intakegesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar de klachten vandaan komen. Wat zijn jouw dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt pijn? Samen kijk je via de spiegel naar jouw houding en bewegingen. De oefentherapeut geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop je beweegt en jouw klachten.

De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen wordt je  bewust van jouw houding en manier van bewegen en leert je hierin verbeteringen aan te brengen. Daarnaast krijg je oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op jouw persoonlijke (werk)situatie.

Oefenzaal  Kamer Rintje  Oefenzaal 4

Het voorkomt terugkerende klachten

De kracht van oefentherapie is dat je herhalingen van klachten leert voorkomen. Samen met de oefentherapeut heb jij houding- en bewegingsgewoonten vastgesteld. Oefeningen, die je ook thuis doet, zorgen ervoor dat jouw houding verbetert.

Uiteindelijk ben je steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of jouw houding en bewegingen juist zijn. Je vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware jouw eigen therapeut. Kortom: je past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Kies bewust voor oefentherapie Cesar- Mensendieck!

Pijn als gevolg van overbelasting of verkeerde gewoonten is vervelend. Daarom is het belangrijk de basis van het probleem aan te pakken.

Oefentherapeuten kijken verder dan de klacht en doen meer dan symptoom bestrijding. Zij gaan naar de bron, pakken samen met jou de oorzaak aan. Vind je dat zelf ook zinvol, dan bent je aan het goede adres bij de oefentherapeut.